top of page

OM FAB COLLECTIVE

Event FAB MINI-MARKET
My Johannessen ägare FAB COLLECTIVE

"Vi eftersträvar alltid en hög nivå

på de varor som säljs"

My Johannessen, grundare och ägare

Det var när FAB's grundare My fick sitt första 2016 barn som hon först fick upp ögonen för den enorma mängden kläder ett barn hinner gå igenom under sina första år.

Ett plagg hinner oftast bara användas ett fåtal gånger innan det är urvuxet. I samband med en allt mer rådande klimatkris växte idéen bakom FAB fram: en möjlighet att kunna både sälja och köpa second hand av bra kvalitet till bra priser.

Till en början arrangerade My mindre barnloppisar med kommissionsförsäljning. Intresset för My´s loppisar blev större och efterfrågningarna på en fast butik där kunder kunde lämna in och sälja på kommission blev fler och fler.

2018 fick My möjligheten att slå upp dörrarna

till den första fysiska butiken, Familjen AB,

på Drottninggatan 29 i Helsingborg.

I takt med att My´s kunskap om second hand växte förändrades även hennes tänk kring sina egna kläder och hennes konsumtion. 2019 började därför butiken att så smått även ta in damkläder.

Hösten 2020 mitt i pandemin förvärvade My grannbutiken på nr 27 som var dubbelt så stor. Här kunde även damsortimentet få bättre utrymme.

I början av 2021 kom Filippa in i familjen med sitt stora intresse för slow fashion och kunskap om second hand för kvinnor. Sakta men säkert spreds kännedomen om vårt damsortiment och efterfrågan på att både lämna in och handla blev allt större.

2021–2022 blev två händelserika år, med förändringar, snabba beslut, förbättringar, dumma beslut, omändringar,

bra beslut och till slut landade i hur vi ville att vårt koncept skulle se ut.

Så i januari 2023 flyttade barnsortimentet till en egen butik i Helsingborg och vi blev FAB COLLECTIVE – Ett cirkulärt livsstilskoncept - med second hand-butikerna FAB STUDIO med damsortiment och FAB MINITEKET med barnsortiment.

I september 2023 öppnade vi ytterligare en butik i Helsingborg, FAB fusion på Drottninggatan 35,

nästan granne med FAB STUDIO. På FAB fusion säljer vi second hand till hemmet.

Under åren har våra barnloppisar (FAB MINI-MARKET)

växt sig till att vara Helsingborgs största och mest attraktiva och dessutom har vi även blivit med damloppisar (FAB MARKET).

Med stort intresse och kunskap inom dammode och heminredning samt ett enormt intresse för våra barnloppisar svalnade vårt fokus på vår fysiska barnbutik och i december 2023 valde vi att sätta den fysiska butiken på paus medan vi utvecklar den biten i vårt koncept.

2024 inledde vi ett spännande nytt år!

I mars skapade vi en lifestylebutik när FAB STUDIO och FAB FUSION blev sambor i Helsingborg på Drottninggatan 27.

I samma veva öppnade vi ytterligare en butik - FAB STUDIO MALMÖ. Den nya butiken ligger på Davidshall på Kärleksgatan 8.

VÅR VISION OCH VÅRT MÅL
FAB arbetar ständigt med att få fler att välja andra hand i första hand.

Genom att erbjuda cirkulär handel utan kompromisser får vi fler och fler att välja andra hand i första hand.

Hos oss ska kunder kunna handla kvalitetsvaror 100% klimatsmart i en inspirerande och inbjudande miljö.

FAB's mål är att få fler att få upp ögonen för andrahandsmarknaden och göra second hand till det naturliga förstahandsvalet.

bottom of page