top of page

sälj via oss

I våra butiker FAB Studio och FAB Miniteket säljer vi unika, utvalda och handplockade second hand-plagg, skor, accessoarer och inredning i bra kvalitet och i mycket gott skick. Med oss kan du enkelt sälja dina favoriter vidare på kommission. Det innebär att du som lämnar in får betalt efter att dina varor sålts hos oss. Kommissionen som betalas tillbaka är 40 % av försäljningspriset. Säljer du varor för över 2000 kr får du 50% i kommission.    

4.png

detta tar vi emot för försäljning

 

Damkläder

På FAB Studio säljer vi ett begränsat sortiment av utvalda damplagg. Vi tar emot varor  som speglar rådande modetrender och som är max fem (5) år gamla alternativt utvalda vintage-plagg.

Märken som vi är intresserade av är bland annat GANNI, Rodebjer, Tiger of Sweden, Carin Wester, Dagmar, Arket, COS, Acne, & Other Stories, 2NDDAY, Malene Birger, Filippa K, Samsoe Samsoe, Stine Goya, Cras, Resumé, Second Female och Toteme.

 

Vi tar även in utvalda plagg från kedjorna såsom exempelvis HM Trend, Lindex, Zara, Monki, Weekday eller Gina Tryckt om vi anser att det passar i vårt sortiment. Varje inlämning är begränsad till max åtta (8) plagg/inlämnare och tillfälle.

DAMskor

Vi tar emot kvalitetskor i mocka, läder alternativt skor i mycket gott skick som speglar rådande modetrender.

 

Damaccessoarer

 

Vi säljer även damaccessoarer såsom väskor, solglasögon och smycken. Även här tar vi in det vi anser passar vårt sortiment och som känns moderiktigt. Märken som Mulberry, Celine, Louis Vuitton, Dior är mycket eftertraktade bland våra kunder.

INREDNING

Vi tar emot mindre inredningsdetaljer i modernt snitt och/eller färgglada kulörer. Saker vi främst säljer är: Ljusstakar, ljuslyktor, vaser, krukor, unika inredningsdetaljer, mindre speglar eller tavlor, kuddar och finare inrednings- och modeböcker. 

barnkläder

FAB Miniteket tar emot barnkläder upp till storlek 164. Vi är i första hand intresserade av att sälja kvalitetsmärken såsom Mini Rodini, Polarn & Pyret, Pomp de Lux, Gant, Ralph Lauren, Livly, Didriksons, by Heritage, med flera.

Vi tar även emot utvalda guldkorn från kedjorna

som vi anser passar in i vårt sortiment.

 

barnskor

Vi tar endast emot Kavat, Ecco, Superfit, Didrikssons eller liknande märken upp till storlek 35.

Skorna ska vara i mycket gott skick och ordentligt rengjorda vid inlämning.

 

Övrigt barnsortiment

Utöver ovan tar vi gärna emot träleksaker och barnböcker om varorna är i mycket gott skick. Vid inlämning av babytillbehör samt mindre inredning till barnrum ska förfrågskickas till miniteket@fabcollective.se 

eller via Instagram @fab.miniteket.hbg med bilder och beskrivning innan för att se om vi har plats

och tror att vi kan sälja det.

Att tänka på

  • Varor som lämnas in ska vara i mycket gott skick, dvs fria från fläckar,förslitningar, noppor, vridna/trasiga sömmar samt heller ej för urtvättade.

  • Alla varor ska vara nytvättade och strukna. 

  • Skor och stövlar behöver rengöras grundligt innan de lämnas in.

  • Vi tar endast emot varor som är i rätt säsong för årstiden.

  • Vi tar emot max 8 damplagg per inlämning.

  • Vi tar emot max 20 barnplagg per inlämning.

Så här går inlämningen till

FAB Studio och FAB Miniteket tar emot varor för genomgång onsdagar och torsdagar 11-18. Det behövs ej bokas tid i förväg, men tänk på att inlämningen kan ta en stund att hantera om vi har fler som lämnar in samtidigt eller om vi har kunder i butiken. 

Innan inlämning önskar vi få ett mail eller DM via Instagram med bilder på det som skulle vilja säljas via oss. Därefter kommer vi att återkoppla med feedback beträffande vilka varor vi tror att vi kan sälja och som vi önskar få inlämnade till butiken för bedömning. 

FAB säljer på kommission, vilket innebär att du som lämnar in får betalt efter att varan har sålts hos oss. Kommissionen som betalas tillbaka är 40% av försäljningspriset. På varor som prissätts över 2000 kr fås 50% tillbaka.

Vid en inlämning ska en genomgång av varorna göras i butik vilket kan ta en stund. Även eventuella önskemål om prissättning ska gås igenom vid överlämnandet.  Om du som inlämnare inte har tid att vänta ska upphämtning av varor som eventuellt sorteras bort ske samma dag.

 

Inlämnaren läggs upp i vårt kundsystem och inlämningsavtal samt lista på mottagna varor skickas per mail. I mailet skrivs också ett datum för sista upphämningsdag av eventuellt ej sålda varor. 

Vi behåller inlämnade varor till försäljning i 60 dagar, därefter är det upp till inlämnaren att hämta tillbaka ej sålda varor inom sju (7) dagar. Efter 30 dagar förbehåller vi oss rätten att sänka priset på varorna om vi tror det kommer säljas lättare.

 Om varor ej hämtas tillbaka skickas det vidare. 

All försäljning registreras på ditt kundkonto och finns tillgängligt för utbetalning i 24 månader. Du som inlämnare kan när som under våra öppettider kontakta oss för att få din försäljning utbetald. Utbetalning görs via bankkonto och finns på ditt konto inom två veckor efter att utbetalning begärts.  Det går även bra att handla nya varor hos oss för sin intjänade summa. Observera att ingen utbetalning sker automatiskt, utan inlämnaren måste själv komma förbi butiken, eller kontakta oss via mail eller telefon och meddela att utbetalning ska ske.

Som inlämnare går det bra att när som helst under våra öppettider komma förbi oss, eller ringa för att få en status på vad som blivit sålt/finns kvar till försäljning.

Intjänad kommission går att nyttja i alla våra butiker!

bottom of page